Oprichter, duivenmelker en vader Theo Schothorst met zeen van zijn zonen Dylan.

Sinds maart 2015 is er deze uitgebreide webshop in duivenartikelen en dierbenodigdheden met bijbehorend afhaaladres in een pand aan de DWM-weg in Veendam. Eigenaar Theo Schothorst – zelf een fanatiek duivenmelker – verwezenlijkte zijn idee  om een uitgebreide webshop op te zetten, zodat zijn beide zonen Dylan (17 jaar) en Davey (20) dit later over kunnen nemen. Deze webshop vernoemde hij dan ook naar beide zonen: www.dydaschothorst.nl  


Van fondkampioen tot 1e Generaal oud
Muntendammer Theo Schothorst noemt zichzelf een echte ‘duivenman’. “Mijn grootste passie vanaf mijn 8e jaar. Ik zat als schooljongen al tussen de duiven. Ik kreeg het als het ware met de paplepel ingegoten van mijn vader Pieter Schothorst. Samen wonnen we jarenlang vele kampioenschappen.”, vertelt hij.

Van 1e Fondkampioen tot 1e Generaal oud. Hij is dan ook een van de weinigen die jaarlijks terug te vinden is bij de kampioenen dagfondvluchten. Nu ook zonen Dylan en Davey Schothorst zich serieus bezighouden met deze

duiven- en dierenwebshop en alles daaromtrent, spreken we dus al van de 3e generatie Schothorst die actief is in de duivenwereld. Grondlegger van hun passie opa Pieter leeft inmiddels helaas niet meer. Maar zoon Theo en kleinzonen Dylan en Davey zijn er gelukkig om ook zijn ervaring en kennis te delen met andere liefhebbers.

(Groot)Vader Pieter en zoon Theo Schothorst: Zo vader, zo zoon.

 

Liefhebber Theo Schothorst zorgt met goede verzorging, voeding en supplementen ervoor dat zijn duiven optimaal kunnen en blijven presteren.

Verzorging en tips
Theo staat zomer en winter vroeg op om zijn duiven zo goed mogelijk te verzorgen en ze in optimale conditie te houden. ’s Winters neemt hij vooral tijd om zijn duiven goed te verzorgen en te koppelen. Theo is namelijk van mening dat je ’s winters de prijzen moet verdienen. Daarnaast moet hij een goed gevoel bij  een duif hebben. “Een duif moet me ‘aanstaan’ en bij me passen, anders is er voor zo’n duif geen plaats”, aldus de liefhebber.
De verzorging dient stipt op tijd te worden uitgevoerd. Schothorst legt uit: “Dat betekent tijdens het vliegseizoen ’s ochtends vroeg opstaan. Om zes uur vliegen de weduwnaars, vervolgens reinigen wij de hokken. Een uur later komen de weduwnaars weer binnen en krijgen hun voedsel. Altijd op hetzelfde tijdstip. Daarna gaan de jongen los en krijgen zij ook een stipte verzorging. Je kunt niets aan het toeval overlaten, alles moet schoon en fris zijn, de drinkbakken schoon. Want anders ben je gezien. Tot en met woensdag maak ik uit hoeveel voer ze krijgen. Daarna mogen ze t zelf uitzoeken. Haha. En wat ze niet opeten gaat naar de kwekers. Ach, iedereen zoekt natuurlijk zijn eigen manier om tot de beste verzorging en prestaties te komen. Willen mensen meer weten over verzorging, voeding en de supplementen, dan kunnen ze het beste contact met ons opnemen. We staan ze graag te woord.”

 

Juiste voeding en supplementen voor optimaal resultaat
“Hier in de buurt is er voor de duivensport weinig te krijgen. Voor hoge prestaties is een goede gezondheid en een uitstekende conditie heel belangrijk. Dat zijn de basisvoorwaarden. Wij verkopen verschillende soorten voeding en voedingssupplementen voor de duiven. Er zijn vele soorten duivenvoeders in de handel. Daarbij heeft men de keuze tussen voeders geschikt voor te vliegen, voor de rui, voor de kweek, enzovoort. Duiven die op vluchten 100 – 1200 kilometer vliegen leveren grote prestaties. En daarom hebben ze ook wat extra’s nodig. Ze dienen voor een wedvlucht in een optimale conditie te worden gebracht. Hiervoor hebben wij allerlei soorten voedingssupplementen en vitamines (zoals ijzer, omega-3, knoflook, enz.) in de webshop te koop.”, vertelt Schothorst.

Ook voor andere dieren naar webshop Dyda
Handelsonderneming DyDa Schothorst is uw meest complete dierenwinkel online. U vindt er dierenartikelen voor
AL uw huisdieren. Denk aan benodigdheden voor uw hond, kat, vogels, knaagdieren, paard, geit en nog veel meer. Naast artikelen als voeding kunt u hier ook terecht voor halsbanden, kooien en voederbakken voor uw huisdier. De bekende merken als Johnson Petfoods, een bedrijf met een (internationale) ervaring in de huisdierbranche en een mooie hondenlijn, zijn volgens Schothorst ook bij DyDa Schothorst te verkrijgen. Verder duiven producten van welbekende leverancier Jaap Koehoorn.

And last but not least;
Vraag ons om advies, daar zijn we voor!
We delen graag onze kennis en ervaringen met de producten met u!

Onder het genot van een kop koffie of per mail of per telefoon


Handelsonderneming Dyda biedt naast deze webshop en afhaaladres DWM-weg in Veendam, als extra; een haal- en breng service. Neem hiervoor contact op via: info@dydaschothorst.nl of bel met: 06- 06 2185 7160.

Wij beschikken over een groot assortiment!