Ook bij ons nu te verkrijgen! De Welbekende Gebroken Maiskolven Bodembedekking 60 Ltr

Vele liefhebbers zijn overtuigd van hun keuze voor Gebroken Maiskolven, een keus voor de ideale bodembedekker! Topliefhebbers zweren sinds enkele jaren bij dit unieke product. Maar kiest u voor Gebroken Maiskolven als bodembedekking, kies dat wel voor de hoogste kwaliteit. Goedkoop is duurkoop, dat is onlangs wel gebleken!

Bij het aanbod  aan gebroken maiskolven dat wij in de markt aanbieden, gaat een grondige kwaliteitsselectie vooraf. Vooral schimmelvorming in zakken maiskolven kan voor postduiven een groot gezondheidsprobleem teweeg brengen. Daarom checken wij voor verpakking onze kolven en zorgen dat liefhebbers louter top kwaliteit krijgen. Schimmelvrij en ‘vers’. Aan dat kwaliteitslabel is onze verkoopprijs gekoppeld. Via Duivensportliefhebbers Vogelzang!!

Gebroken maiskolven overtuigden al verschillende topliefhebbers door het fijne klimaat dat ze creëren en de vele voordelen die ze bieden. Wij zijn in staat deze ideale bodembedekker per direct te leveren aan de Nederlandse markt.

– 100% natuurlijk, duurzaam en isolerend;

– Speciaal behandeld – snel gedroogd en nooit
blootgesteld aan vocht;

– Vrij van mycotoxinen en microbiologische resten
(schimmels, gisten en enterobacteriën);

– Garantie voor gezondheid, gezelligheid en gemak;

– Sterk isolerende werking;

– Stof zakt snel naar de grond weg;

– Geen uitloop naar buiten zoals bij stro,
houtsnippers of korrels.

Eenvoudig in gebruik

Leg een laag van ongeveer 15 tot 20 cm op de vloer in uw hok. Maïskolven kunt u 1 of 2 jaar op het hok laten liggen.

Voorbeeld: U heeft een hok van 2 x 2 meter dan heeft u 4 zakken maïskolven nodig.

Dan heeft u een mooie lag maïskolven liggen op de vloer van uw duivenhok, u kunt de maïskolven langdurig laten liggen.

De bezetting van de hokken door uw duiven zorgt voor een gezonde leefomgeving. Staan uw hokken echter leeg, dan is dat van invloed op het klimaat en ook op uw bodembedekking. Laat u de maiskolven lange tijd in een lege ruimte met weinig ventilatie liggen, waarbij vocht vrij spel heeft, dan is er een kans dat de maiskolven worden aangetast door schimmels. Zorg dus voor een goede ventilatie van uw hok bij leegstand.

Gebruikswijze door Marcel Sangers

Voor aanvang van het nieuwe duivenseizoen, zo eind maart begin april, leg ik nieuwe maïskolven op alle hokken. Aan het eind van het seizoen in september / oktober ververs ik de maïskolven weer.

Door de jaren heen heb van alles geprobeerd als vloerbedekking in mijn hokken; houtsnippers, lava korrel en verschillende soorten stro. Nooit was ik echter 100% tevreden over het gebruik! De houtsnippers worden snel vuil en die loop je de hokken uit, waardoor overal rondom je hok houtsnippers liggen. Met de lava korrel is dit net zo en hiervan krijg je ook veel stof op je hok. Stro wordt bij regenachtig weer snel vochtig en dat ruik je ook goed in je hok. Het blijft daarnaast onder je schoenen zitten en je loopt het dus snel meer naar buiten.

Met maïskolven als vloerbedekking op de hokken heb je al die problemen niet! Maïskolven zijn misschien wel iets duurder in aanschaf, maar je doet er erg lang mee. Voor mij de ideale bodembedekker in mijn duivenhok; overtuig uzelf nu ook van de vele voordelen van deze exclusieve bodembedekker!