Jaap CoehoornJaap Koehoorn is een bekende naam in de wereld van de duivensport. Je zou hem het beste kunnen omschrijven als duif expert, een ervaren en deskundig vakman die een hele serie van topprestaties heeft neergezet. Maar hij ziet zichzelf vooal als een echte en eerlijke duivenliefhebber.

Jaap Koehoorn houdt al duiven sinds 1962. In het begin voor de hobby, maar tegenwoordig als een professional in de sport. Hij gaat fanatiek voor de eerste prijzen en wint dan ook regelmatig belangrijke kampioenschappen. Tot 2013 bereikte hij maar liefst 17 keer een eerste plaats in een internationale one loft race.

Hij heeft zijn eigen methode ontwikkelt om de duiven gezond en sterk te houden. Alom bekend onder de naam ‘Vydex-Jaap Koehoorn producten systeem’. Daarbij probeert hij op een zo natuurlijk mogelijke manier zijn duiven zo succesvol mogelijk te laten presteren.

Hij was nog maar 6 jaar oud, toen zijn vader hem al enthousiast maakte voor de duiven. Sinds 1983 neemt hij zelfstandig aan de wedstrijden deel. Eind 2011 verhuisde Jaap Koehoorn naar Twijzel in Friesland. Daar begon hij deel te nemen aan de wedstrijden met jonge duiven sinds 2012. Al bij de eerste wedstrijd had hij de 1ste asduif in het district NL12-1409957. Het vliegseizoen 2013 begon ook heel goed voor hem. Hij werd namelijk 2e kampioen snelheid in district De Walden en later vele 1ste prijzen. Bijzonder zijn ook zijn resultaten van het loft racing internationaal. Zo is Koehoorn erin geslaagd om 18 internationale overwinningen op dit soort races te behalen. En zo blijkt maar weer hoe goed zijn eigen ontwikkelde ‘Vydex-Jaap Koehoorn producten systeem’ in de praktijk werkt.

DydaSchothorst is er dan ook trots op zich exclusief leverancier van de Jaap Koehoorn producten in het noorden van Nederland te mogen noemen.